VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

ABN AMRO trekt hoger beroep in tegen toekenning schade Meegroeiverzekering

Geplaatst op: 14-06-2016, 09:33:54

Vorige week liet KiFiD weten dat ABN AMRO bij de toekenning van de schadeloosstelling Meegroeiverzekering het hoger beroep heeft ingetrokken. Daarmee is definitief vast komen te staan dat een veel hogere vergoeding zal moeten worden toegekend dan met de “compensatieregeling”.

Het KiFID stelt bij bindend advies vast, de verzekeraar binnen een termijn van vier weken, de waarde van de betreffende Verzekeringen opnieuw dient vast te stellen door vanaf aanvang van de polis te rekenen met een gewijzigde fondskeuze (met een garantie fonds), de ingehouden TER (terug) te storten in het opgebouwde vermogen en daarmee een herberekening van de compensatie te maken.

Gedupeerden kunnen zich bij de met deze materie specifiek deskundige Woekerprofi melden. "Als er nog tussenpersonen zijn die aansprakelijkstelling willen ontlopen, dan kunnen ze hun hele portefeuille aan Meegroeiverzekeringen melden", aldus Martin van Rossum de man achter Woekerprofi.

In herinnering wordt geroepen dat de heer Van Rossum met "het vak van belangenbehartigen” is begonnen nadat hij zelf van ABN AMRO bij elkaar 55.000 EUR vergoeding had bedongen, om een hypotheek van 72.000 EUR mee af te lossen (door het hefboom- en inteereffect was er anders op pensioendatum nog maar 5.000 EUR overgebleven!).

Gebleken is echter dat ABN AMRO geen invulling zal geven aan de uitvoering van het bindend advies van het KiFiD. Een situatie die beschreven kan worden als een toegekende schadevergoeding waarbij het glas half leeg of half vol is. Eerst is ABN AMRO gesommeerd uitvoering te geven aan het bindende advies van de Geschillencommissie die vervolgens niet wordt opgevolgd. "ABN AMRO riskeert daarbij zijn AFM-vergunning en DSI-registratie als zij in gebreke blijven", aldus de heer Van Rossum.

De heer van Rossum heeft inmiddels de AFM hiervan op de hoogte gebracht en hun directe medewerking gevraagd bij de opvolging van het één en ander.

Bron: www.eufin.nl van 14 juni 2016

Vorige pagina